Om Dorte Lyager

Dorte Lyager

Dorte Lyager – forfatter til Strik og Stress af

Dorte Lyager er  44 år gammel og gift med Ole. Sammen har de to døtre og et barnebarn.

Dorte er uddannet molekylær- og cellebiolog og har arbejdet flere år i medicinalbranchen, inden hun i 2004 blev indlagt med blindtarmsbetændelse og var igennem et voldsomt og traumatisk forløb på sygehuset. Dette forløb endte med at Dorte blev posttraumatisk stresset og måtte langtidssygemeldes.

En veninde dukkede op ved sygesengen med et par strikkepinde og sagde “STRIK” og det blev startskuddet til bedring. På grund af sin uddannelse begyndte Dorte at interessere sig for de processer, der skete i kroppen når man strikker og hvordan dette kunne udnyttes i forbindelse med stress-recovery. Det førte til bogen “Strik og Stress af”, der udkom i 2006. Efterfølgene har Dorte holdt over 60 foredrag og adskillige workshops over dette emne.

Efterfølgende uddannede Dorte sig til strikdesigner og lavede en kollektion af interaktive strikkeopskrifter under designnavnet Knitalot. Dorte arbejder ikke længere som designer, og hjemmesiden med de interaktive opskrifter er desværre ikke længere tilgængelig.

Den voldsomme oplevelse i 2004 havde dog udløst en Bipolar Lidelse, og i mange år svingede Dorte mellem perioder med fuld fart frem og depressioner. Dette liv blogger Dorte om på Genigal.dk – grænselandet mellem geni og galning.

Efter flere omgange med langtidssygemeldinger er Dorte nu i fuld recovery og arbejder nu som produktchef i et firma, der sælger mikrobiologisk rengøringsteknologi til landbrug, hospitaler og private.

Derudover har Dorte efter de mange sygemeldinger  besluttet sig til, at få det maksimale ud af livet og er derfor ikke sen til at tage nye udfordringer op. Hun startede derfor som vinterbader i oktober 2015 og allerede i januar sprang hun til, da muligheden for at deltage i VM i vinter-is-svømning i Sibirien bød sig. Som gammel konkurrencesvømmer var teknikken i orden, men der var kun 2 måneder til at få formen med. Det lykkedes og Dorte blev bedste dansker i sin aldersgruppe i begge de dicipliner, hun stillede op i. Dorte tilbyder derfor nu også foredrag om issvømning og turen til Sibirien.